Müstakil Ev Villa Projeleri

Kategoriler
Villa Proje ve Yapım Kampanyaları

2 Katlı Müstakil Ev Villa Projeleri ve Planları

130 metre kare ev ne kadara yapılır, 130 metre villa ne kadara yapılır, müstakil ev 130 metre ne kadara yapılır, ytong yapi fiyatlari, ahşap ev yapımı ve projeleri, betonarme ev fiyatları, en güzel dublex ev modelleri, müstakil Villalarla ilgili tüm sorularınız, villa tipi ev modelleri, tek kat betonarme ev modelleri, ev eskizleri, 2 katlı villa modelleri ve planları, 2 katlı villa modelleri, villa yapmak,

Kategoriler
Villa Proje ve Yapım Kampanyaları

Tek Katlı Betonarme ÇELİK Ev Modelleri ve Maliyeti

müstakil ev proje örnekleri, çelik ev modelleri ve fiyatları, prefabrik ev fiyatları anahtar teslim, iki katlı küçük ev projeleri, tek katlı betonarme ev maliyeti, 90 m kare ev planları, müstakil ev maliyeti, villa modelleri, dag evi modelleri, Ev certiyojlari, bağ evi planları, villa yapmak,

Kategoriler
Blog

Arsa Üzerine Müstakil Ev Villa Yapmak

Aldığınız arsanızın üzerine istediğiniz gibi üstelik ekonomik bir fiyata ev yapmanız mümkün. 2013 yılında 200 m2’lik dubleks bir ev yapmanın maliyeti yaklaşık 220 bin TL…

İnşaat sektöründeki büyümeyle birlikte ev alacaklar için alternatifler çoğalsa da arsa üzerine ev yapmak hala oldukça cazip. Kuşkusuz hazır eve göre en büyük avantajı, kişiye A’dan Z’ye istediği gibi bir eve sahip olma olanağı sağlaması. Arsasını müteahhite kat karşılığı vermek yerine üzerinde kendi imkanlarıyla ev yapmak isteyenler bu yönteme başvuruyor. Özellikle maddi gücü yetersiz olanlar için de oldukça iyi bir alternatif. Çünkü çoğu kişi için hazır ev almak yerine arsası üzerine parası oldukça ev yapmak daha ekonomik olabiliyor.Avantajları böyle ama arsa üzerine ev yapmak sanıldığı kadar kolay değil. Bunun için oldukça zahmetli ve yoğun bir mesaiyi göze almanız gerekiyor. Tabii her işte olduğu gibi bilmeniz gereken pek çok nokta var.

ARSANIN İMAR DURUMUNU ARAŞTIRIN
Eğer arsanız üzerine ev yapma niyetindeyseniz ilk yapmanız gereken ilgili belediyeden imar izni almak. İnşaat başlamadan önce kötü bir sürprizle karşılaşmamak için arsanın kaç kat imar izni olduğunu ve imar durumunu belediyeden soruşturmanız gerekiyor. “Arsanızın imar planında bir değişiklik olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Örneğin arsanızın bulunduğu alan üzerinde bir sosyal tesis projesi olabilir. Arsanız okul alanı için ayrılmıştır. Ya da yol geçebilir. İlgili belediyenin planlama dairesine gidip bunları mutlaka kontrol ettirmeniz gerekiyor” diyor. Belediyeden imar izni aldıktan sonra sıra imara uygun projeyi hazırlatmak için iyi bir inşaat ya da müteahhit firmasını bulmaya geliyor. Projeyi hazırlatıp belediyeye sunuyorsunuz ardından da inşaat ruhsatı alıyorsıunuz.

KALFA YERİNE KONUSUNDA UZMAN MÜTEAHHİT FİRMA İLE ÇALIŞIN
“Arsa üzerine ev yaptıracaksanız kalfa yerine kesinlikle bir inşaat ya da müteahhit firmasıyla çalışın” . Yaptığınız inşaatın deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığının kontrol edilmesi için yapı denetim firmasıyla çalışmanız gerekiyor. İnşaatı projeye uygun bir şekilde tamamladıktan sonra yeniden belediyeye başvurup bu kez iskan belgesi alıyorsunuz. En son aşamada ise aldığınız iskan belgesini tapuda tescil ettiriyorsunuz. Böylece gayrimenkulün niteliği arsadan çıkıp üzerine yaptığınız villa, müstakil ya da apartmana dönüşmüş oluyor.

METREKARE İNŞAAT MALİYETİ 1.100 YTL
Kaloriferli 100 m2 büyüklüğünde yapılacak müstakil bir ev için işçilik ve inşaat dahil yaklaşık metrekare maliyetinin 1.100 TL civarında olduğunu belirtiliyor. İstanbul’da yapılan inşaatların ortalama metrekare maliyetinin 1.100 TL civarında olduğunu, kullanılan malzemenin kalitesi ve işçiliğine bağlı olarak 1.000 dolara kadar çıkabildiğini söylüyor. İnşaat maliyetinin yarısından fazlası, yüzde 60’ı ince işlere; yüzde 40’ı ise kaba inşaata gidiyor.

MALİYETİN ÇOĞU BETON, DEMİR VE DEKORASYONA
Betonarme villa kaba inşaatın yüzde 60’ını demir ve beton maliyeti oluşturuyor. Doğrama ve dekorasyona yapılan harcamalar ise ince işçilik maliyetinin büyük bir kısmını, yüzde 60’ını oluşturuyor. Belediye harç maliyeti bina maliyetinin yüzde 5’ini oluşturuyor. Mühendislik hizmetleri de yine maliyet kalemlerinden bir diğeri. Bu ise mimar, inşaat, makine, elektrik mühendislerinin çizdikleri projeler karşılığında aldıkları ücretlerden oluşuyor. Ve bina maliyetinin yüzde 3-5’i arasında değişiyor. İnşaat maliyetlerinden bir diğeri ise hafriyat. Eğer sert ve engebeli ya da depreme dayanıksız bir zeminse hafriyat maliyeti daha çok artabiliyor.  100 m2 normal zemini olan bir inşaat alandan 350 m3 hafriyat çıkıyor, bunun maliyeti de 8-9 bin TL’yi buluyor. Yani hafriyatın m3 maliyeti 30 TL. Yapı denetim firmalarına ödeyeceğiniz bedel ise yaklaşık inşaat maliyetinin yüzde 3’ü kadar. Şantiye masrafını da unutmamak gerek. İnşaat için kurulan şantiye masrafının inşaat maliyetinin yüzde 3-5’ini oluşturduğunu belirtiyor. Arsa üzerine ev yaparken zemin etüdünü yaptırmanız gerekiyor. Bunun maliyeti ise arsanın büyüklüğü, konumu ve inşaatın yüksekliğine göre değişiyor. Örneğin 100 m2 büyüklüğündeki bir arsanın zemin etüdünün maliyeti yaklaşık 1.000 TL.

VİLLA VE/YA MÜSTAKİL EV YAPTIRACAKLAR BUNLARA DİKKAT EDİN!
– Arsa almadan önce imar durumunu belediyeden mutlaka soruşturun.

– Üzerine ev yapacağınız arsanın zemini hakkında detaylı bilgi alın. “Arsanın zeminin depreme ne kadar dayanıklı olduğunu iyice araştırın. Arsanın konumunun inşaat yapmaya uygun olup olmadığına dikkat edin. Zemini çürük ya da çok engebeli olan arsaları tercih etmeyin” uyarısında bulunuyoruz.

– Belediyeden inşaat ruhsatı aldıktan sonra en geç iki yıl içinde inşaata başlamanız gerekiyor. “Bu süreyi aşmanız durumunda ruhsat işlemlerini yenilemeniz gerekiyor. Bu süre zarfındaarsanın imar durumunun değişmesi ihtimaline karşılık belediyeden imar durumunu soruşturun.”

– Beş yıl içinde inşaatı bitiremezseniz inşaat ruhsatını yenilemeniz gerektiğini de unutmayın.

– Güvenilir bir inşaat ya da müteahhitlik firmasıyla çalışın.

– İyi bir yapı denetim firmasıyla çalışın.

– İnşaat maliyetleri için birden fazla yerden fiyat almakta fayda var.

– İmarda gösterilen emsal ya da toplam inşaat alanı dışına çıkmayın. “Tersi durumda iskan alamazsınız dolayısıyla kaçak bir bina yapmış olursunuz.

Kategoriler
Blog

Villa Yaptırmak İçin En İyi Müteahhiti Seçmek!

Şansını size mükemmel bir ev için bir vizyon var vardır. Şimdi sorun: bu vizyonu benimsemesi ve en önemlisi, bunu gerçekleştirmeye yardımcı olacak bir inşaatçı bulmak.

Neyse ki, şans meselesi değil. Bu yedi adımları izleyin ve daha sizin hayalinizdeki evi ile sona olasıdır – yerine bir baş ağrısı.

1. Arkadaşları, tanıdıkları, ya da iş ortakları – bilirsin herkes sevk isteyin. Onların deneyimleri hakkında bilgi edinin ve inşaatçı iş görmek istiyoruz. Evin zamanında tamamlanmasını olmadığını sorun, bütçe üzerinde geldi ve onların tüm ihtiyaçlarını bir araya geldi.

2. Yerel inşaatçılar derneği veya Ticaret Odası gibi meslek örgütlerine ulaşın. Inşaat sektöründe sekmeler tutmak ve güvenilir, güvenilir inşaatçılar isimler vermek nitelikli kişilere konuşun. Yerel kereste yöneticileri ve bina temini çıkışları da inşaatçılar ödemeler veya malzeme ile sorun vardı olabilir hangi dahil olmak üzere, tavsiye sağlayabilir. Şikayetleri düşündüğünüz inşaatçılar tahakkuk olsaydı (ki bu şikayetleri giderilmiş olup olmadığını söylemek için özgürlük de olmasa da) söyleyebilirim Better Business Bureau, çağırın.

3. Hoşunuza mahallelere veya yeni gelişmeler ziyaret edin ve onların bahçeleri eğilimi ya da kendi deneyimleri hakkında kendi araba yıkama insanlar istiyoruz. Onlar yeni evlerine mutlu olup olmadığını öğrenmek, ve onlar hevesle oluşturucu öneriyoruz olsun ya da olmasın. Yeni ev sahibi genellikle başkaları ile yeni bir ev inşa heyecanını paylaşmak için heyecanlıyız. Model evleri işçilik ve oluşturucu uygun gördüğü malzeme ve ürünlerin kalitesini yargılamak için iyi bir fırsat sunuyor.

4. Üreticisi tarafından sağlanan yerinde denetim düzeyini değerlendirin. “Bir oluşturucu bir son ürünü garanti etmek gerekir, ve o işe insanların kendilerini düzgün yapmalı ve iyi eğitilmiş olması,” Dan Giddings, bir New York merkezli oluşturucu diyor. “İyi bir oluşturucu Eninde sonunda, herhangi bir sorun için sorumlu tutulmaları. O sitede bütün gününü olmadığını kavmine yönetmek için nasıl bileceksiniz ve sorunlar ya da gecikmeler meydana gerekir en önemlisi, o anında erişilebilir olmalıdır.”

5. Birkaç inşaatçılar bir listesini derledik sonra, her biri profesyonel bir örgüt üyesi olduğundan emin olun. Listeyi beş adaylara daraltın ve kendi ofisinde her biri ile bir röportaj talep.

Bir sözleşmenin bir örnek kopyasını isteyin. Onlar iş ne kadar süredir öğrenin ve evlerine bir tur düzenlemek için kendinizi irtibata geçebilirsiniz istemcilerin listesini isteyin. Her tamamlanan çalışma görmek istiyoruz. Onlara ihtiyaçları, zaman çerçevesi, ve bütçenizi söyle. Garantiler tartışın ve o iyi mali durumu olduğundan emin olmak için banka referanslar isteyin.

Her oluşturucu sizin için iyi bir eşleşme olup olmadığını, ama onlar için iyi bir maç olmadığını sadece belirlemeye çalışın. Oluşturucu düzenli milyon dolarlık evleri kuruyor, ve 200.000 $ harcamak istiyorsanız, başka biriyle daha iyi olabilir. Toplantı sırasında konfor seviyesine özellikle dikkat edin – kolayca iletişim ve başarılı oluşturucu sizin istek ve endişelerinizi iletebilirsiniz sanki hissediyorsun?

6. En iyi üç aday arasından yazılı bir tahmin isteyin. Sen bu yüzden onları planlarınız ve malzemelerin listesi kopyalarını vermek, bir elma-to-elma bazda teklifleri karşılaştırmak gerekir. Bazı inşaatçılar bir tahmin (onlar projeyi ise muhtemelen feragat edilecek) hazırlamak için ücret bekliyoruz. Süreci zaman alır; tekliflerinizi birkaç hafta için hazır değilseniz şaşırmayın.

7. Nihai maliyet açısından değil, aynı zamanda ayrıntı ve tam olarak hazırlanması için dikkat için değil, sadece tamamlanmış teklifleri analiz edin. Ve unutmayın, siz o zaman, yüksek kaliteli ürün sunma yeteneğine sahiptir emin olmadıkça en düşük teklifi veren seçmeyin. Tüm bunlardan sonra, sizin hayallerinizi gerçeğe için bu oluşturucu güveniyor olacak.